TEGENSLAG OP TEGENSLAG

1e Verkeersongeval 3 december 2009

Mike kreeg tegenslag op tegenslag te verwerken. Hij vecht iedere dag om uit zijn berooide situatie te komen.

Mike de Groot (WIA, 80-100%) had het allemaal: goede baan, mooi huis, leuke relatie. Totdat een grote transportbus achter op zijn auto knalde en hij traumatisch hersenletsel opliep.

Hoe moet ik in hemelsnaam verder?

‘Soms word ik nog woedend: waarom is die bus in volle vaart op mijn auto geklapt? Waarom moest mij dit overkomen? Door het ongeluk raakte ik een goede baan in de olie- en gasindustrie kwijt. Ik was ook bezig met het opzetten van eigen bedrijven. Ik kwam in de Ziektewet en raakte arbeidsongeschikt.’

NOG MEER PECH
‘Dit ongeluk was slechts een startsein voor nog veel meer pech. Mijn vriendin ging bij me weg. Ik raakte in de jaren erna betrokken bij nog 3 verkeersongelukken. Door het eerste ongeluk is mijn concentratie en coördinatie sterk achteruitgegaan. Ik val vaak, waarbij ik meermaals botbreuken heb opgelopen. 2013 werd ik ook nog het slachtoffer van een medische misser. Toen ik werd geopereerd aan de poliepen op mijn darmen heeft de arts i.o. door mijn darm heen geprikt.’

HUIS KWIJT
‘Ik ben nu verwikkeld in verschillende rechtszaken. Onder meer tegen de verzekeringsmaatschappij die mijn WIA aanvulde maar daarmee is gestopt. Daardoor kon ik mijn huis niet meer betalen. Ik woon momenteel bij een vriend. Ik heb niets meer. Mijn hele inboedel heb ik moeten achterlaten. Ook heb ik de afgelopen jaren schulden opgebouwd. Daardoor zit ik in de schuldsanering en moet ik rondkomen van nagenoeg niets.’

VECHTEN
‘Hoeveel tegenslag kan een mens aan? Ik moet verder, maar soms vraag ik me af hoe. Ik heb een dochter van 15 jaar uit een eerdere relatie. Zij is de reden dat ik blijf vechten. Ik ben volledig arbeidsongeschikt verklaard.

VERBITTERD
‘Ik ben van nature een positief en energiek mens. Maar ik moet nu hard mijn best doen om niet verbitterd te raken. Mijn leven ligt in puin en dat is niet mijn schuld. Ik had een mooie toekomst voor me, daar is niets van over. Ik ben er ook verbolgen over dat verzekeringsmaatschappijen er alles aan doen om je niet te hoeven uitbetalen. Ik heb geen keuze, ik kan het bijltje er niet bij neergooien. Maar het had allemaal zo anders kunnen zijn. Het is moeilijk met die gedachte te leven.’

Letselschade dossiers:

 • 3 december 2019 Verkeersongeval Rotterdam, Blaak – Aansprakelijke verzekeraar a.s.r. verzekeringen
 • 2 september 2010 Verkeersongeval Vlaardingen – Aansprakelijke verzekeraar
 • 25 oktober 2013 Darmperforatie, Medische kunstfout LUMC ziekenhuis
 • 12 mei 2015 Verkeersongeval Maassluis – Aansprakelijke verzekeraar Delta LLoyd (Nationale Nederlanden)
 • 22 juli 2017 Zinloos geweld Maassluis – Aansprakelijke verzekeraar ???
 • 28 juli 2019 Verkeersongeval Hoek van Holland – Aansprakelijke verzekeraar ???

Belangenbehartigers:

 • SRK Rechtsbijstand – geroyeerd i.v.m. niet meewerken, omdat Mike te ziek was ten tijde medische kunstfout LUMC i.v.m. 3 zware operaties in 10 maanden tijd;
 • mr. Edwin Bosch – zelf opgestapt inzake vertrouwensbreuk;
 • mr. Jasper Keizer – zelf opgestapt inzake vertrouwensbreuk;
 • DAS Rechtsbijstand 1 – verzekerd via DSW zorgverzekering – Meerdere malen gemeld, maar nooit aan de medische kunstfout LUMC begonnen;
 • DAS Rechtsbijstand 2 – geroyeerd door aanvraagfouten tussenpersoon Gijsbers;
 • Achmea Rechtsbijstand – Loopt nog door inzake zinloos geweld en verkeersongeval 28 juli 2019.

Gevolgen belangenbehartigers

 • GBL 2006/2012 niet volgen;
 • Geen visie;
 • Niet bijstaan bij UWV beroep;
 • Op de stoel gaan zitten van de arts als advocaat, die niet medisch is (zegt hij ook zelf);
 • Toneelspel;
 • Psychiatrisch expertise opleggen;
 • Op cruciale momenten bewust de stekker eruit trekken.

Tegenpartij

 • mr. Henk van Katwijk ‘OAK advocaten (voorheen Assuraad advocaten)’ inzake 3 verkeersongevallen.

Gevolgen tegenpartij met instemming van belangenbehartigers

 • GBL 2006/2012 niet volgen;
 • Bevoorschotting gestopt;
 • Armoede;
 • Omgang dochter onder spanning;
 • Afpersing;
 • Relatie stuk;
 • Huis – Inboedel – Auto kwijt;
 • Bedrijven kapot;
 • Medisch geheim geschonden;
 • Valsheid in Geschriften;
 • Schuldsanering;
 • Smaad;
 • Vrijheidsberoving;
 • Mishandeling;
 • Het benadelen van de gezondheid.

Tot op heden gestelde diagnose behandelend artsen

 • Mild Traumatisch (diffuus) hersenletsel WAD III
 • Hernia’s (3x nek, 2x borst en 2x rug) WAD IV

Bijkomstig letsel door evenwichtsstoornis

 • 13 februari 2013 – schouder gebroken
 • 13 december 2014 – elleboog gebroken
 • 24 juli 2018 – meniscus gebroken
 • 8 maart 2019 – sleutelbeen gebroken